Header image  
-Godt øl er et håndværk.  
line decor
  
line decor
 
 
 
 

 
 
Om bryggeri Landly
-Historien om et tilbud i Netto der blev til en hobby.

Det hele startede for nogle år siden da Netto havde en BeerMachine på tilbud. Jeg købte den ikke, men det satte tanker i gang om at brygge mit eget øl. Jeg har aldrig været ret vild med øl, da jeg ikke syntes de smagte ret godt. Jeg har som så mange andre drukket mig "påvirket" i diverse pilsnere. Min familie er vindrikkere men det har heller ikke rigtig fanget mig. Men da microbryggerierne gjorde sit indtog i Danmark fandt jeg det jeg ledte efter, nemlig øl med smag og fylde - desværre til en ret høj pris.

Da Mette fik nyt job og derfor skulle bruge bilen hver dag, besluttede jeg at nu skulle tiden være til at få hentet mit bryggeri og realisere mine planer om at brygge mit eget øl. Jeg bestilte et startsæt hos maltbazaren og et IPA beerkit lavet af Edme. Jeg valgte et beerkit da jeg ikke vidste noget om brygning, og derfor tænkte at det nok ikke kunne gå helt galt med et kit.

Efter at have brygget en række beerkits med gode resultater, tog jeg på bryggekursus hos Per Kølster for at lære at brygge All-grain. Det var en rigtig hyggelig dag og jeg fik mange gode tips med hjem. Kurset blev ikke værre af at Camilla Plum havde lavet frokosten der blev skyllt ned med Pers gode øl. Selve kurset var en gave fra min kæreste. Jeg har efterfølgende givet hende et bagekursus hos Camilla Plum, men det er en anden historie.

Jeg har brygget mine første All-grain efter andres opskrifter som jeg så har tilpasset lidt.
De sidste mange bryg har jeg selv lavet opskrifterne til, dog kigger jeg altid i en masse bøger og blade før jeg brygger for at sikre mig at det ikke går helt galt.

Mit lille bryggeri består af nogle gærspande, 2 større gas gryder og en elgryde, en chiller, et flasketræ, en Crank'n'stein 3D maltmølle og diverse småting. Derudover er der flasker og fade.

Du kan se mere om mit brygudstyr på siden om udstyr. Det er ikke det hele der vises på siden, blot de større ting.

 


 

 

"All right, brain, I don't like you and you don't like me - so let's just do this and I'll get back to killing you with beer."
-Homer Simpson